Deltagerne trodsede den stride vintervind og kom ud at prøvekøre truck, lastbil og bus. Inde i den opvarmede hal gik snakken godt blandt deltagerne, virksomhederne og AMU Nordjyllands konsulenter og faglærere.

Jobmulighederne er rigtig gode inden for transport og logistikbranchen, hvor der er mangel på arbejdskraft som taxi-, bus- og godschauffør samt lager og logistikmedarbejdere. Mange af deltagerne i fredags gik derfra med aftaler om job- og uddannelsesforløb samt ny inspiration og viden.

Vi tog en snak med tre af deltagerne ude på kørebanerne: 

Linda Kristensen

Jobcentret opfordrede mit til at deltage i jeres event, da jeg altid har haft lyst til at prøve at arbejde i godstransportbranchen. Min fars kammerat var lastbilchauffør og har fortalt meget om sine ture i Europa, så jeg har altid haft et romantisk syn på deres arbejde; at køre på de danske landeveje. Jeg er uddannet inden for en hel anden branche, men jeg er så klar på et brancheskift!
- Linda Kristensen, 34 år

Chris Heiden

Jeg har været ledig i en kort periode nu, da jeg grundet sygdom ikke kunne fortsætte mit tidligere arbejde som kok. Min drøm er at finde en ny branche, hvor jeg kan bruge min erfaring med kundeservice – og jobbet som buschauffør er en oplagt mulighed! Jeg kom herud i dag for at prøvekøre bussen, men også for at snakke med chaufførerne for at få mere at vide om deres dagligdag som buschauffør. Jeg vil rigtig gerne starte på buschaufføruddannelsen – så nu venter jeg bare på svar fra Keolis!
- Chris Heiden, 27 år

Louise N. Perholt

Louise N. Perholt

Mit mål i dag var at prøvekøre lastbil, bus og truck for at se, om det var noget for mig. Jeg har hørt, at der nærmest er jobgaranti inden for transportbranchen, og derfor synes jeg det er fedt, at man kan komme herud og prøvekøre køretøjerne – for hvornår får man ellers chancen til at prøve det af? Jeg har fået en god snak om jobmulighederne og uddannelser, så nu skal jeg bare beslutte mig for, hvilken retning jeg vil vælge.
- Louise Nederby Perholt, 32 år